maanantai 2. elokuuta 2021

Unelmien kesätyö 2021 - Sara Taskilan raportti

UKT - Linnan Virrassa
Sara Taskila


Projekti-ideaa luodessa keväällä päätin, että halusin tehdä jotain omalla toivealallani eli elokuva- ja videotuotannossa. Ilokseni tämä onnistui, ja nyt jälkenepäin koen että toiveideni mukaisesti tunnen taitojeni kehittyneen.

Rankin ominaisuus työssä oli se, että projektia piti hyvin pitkälti jatkuvasti suunnitella ja muovata itse. Tietenkin tämä antoi myös vapautta, mutta kaikkien taideprojektien kanssa voi välillä tulla hieman raskasta, kun pitää seurata aikataulua ja tehdä sitä työkseen. Tämä kuitenkin opettaa minulle itsenäisyytä, vastuullisuutta, aikataulutusta ja työn suunnittelua.

Mieluisinta työssä itselle oli se, että sai työskennellä oman juttunsa parissa. Sain olla elementissäni ja kehittyä siinä.

Työvaiheita oli useita. Aloitin projektin selventämällä, mitä oikein halusin tehdä. Seuraavaksi listasin kuvauspaikkoja ja työvaiheita. Valmistin julisteen laitettavaksi ALKU-kahvilan seinälle ja loin täytettävän lomakkeen netissä jaettavaksi. Saadessani vastauksia näihin, loin uutta ja selvempää listaa kuvauspaikoista. Suurin osa ajasta meni kuvaamiseen eri puolilla Savonlinnaa, materiaalin karsimiseen, runsaaseen editoimiseen, musiikin etsintään ja lopputuloksen suunnitteluun.

Itse lopputulokseen olen suht tyytyväinen. Tietenkin itse näkee omassa työssään jatkuvasti virheitä ja parannettavaa eikä ole helppoa nähdä työtään “uusin silmin”, mutta tällä kertaa yritänkin keskittyä enemmän kehittymiseeni. Tiedän, että on turhaa jäädä kaivelemaan mitättömiä virheitä, joten nyt vain toivon työni tuovan iloa muille.


- Sara Taskila

____________________________________________________________________


Linnan virrassa - videokokonaisuudet: Elämä, Kesä ja Ympäristö Savonlinnassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.