maanantai 2. elokuuta 2021

Unelmien kesätyö 2021 - Jenni Puurusen raportti

 


Jennin UKT-kesätyö raportti

 

Nyt heinäkuu on lopussa minun kesätyön kannalta. Aika meni kyllä yhdessä hujauksessa. Ihmisiä tuli tavattua paljon. Kuukauden aikana kehittyi myös monia vakioasiakkaita jotka kävivät kepparitallissani useita kertoja. Tässä työssä oppi paljon hyödyllisiä taitoja. Ihmisten kanssa keskustellessa oppii sosiaalisia taitoja, lapsia kohdatessa oppii huomioimaan heidän erityistarpeitaan, muun muassa kuinka mahdollistaa näkövammaiselle lapselle ainutlaatuinen kokemus leikkihevosten parissa, kun hän ei itse pysty näkemään. Työssä näki myös miten paljon on erilaisia perheitä ja kuinka vanhemmat eritavoin huomioivat lapsiaan esim. toiset vanhemmat leikki innokkaasti lapsiensa kanssa ja heittäytyivät leikkiin mukaan, kun taas toiset vanhemmat ”jättivät” lapsensa leikkimään ollessaan itse kännykällään. Tämä oli minusta harmillista huomata, ja koitinkin parhaani mukaan mennä leikkimään lapsien kanssa ja mahdollistaa heille ikimuistoisen kokemuksen. Työssä näki myös aivan mahtavaa heittäytymistä vanhemmilta. Joidenkin lapset eivät välttämättä uskaltaneet tulla leikkimään niin esimerkiksi isä tai äiti, tai jopa mummi saattoi leikkiä hevosilla heidän puolestaan. Siitä syntyi lapsille kunnon naurut.

Aluksi palautteen saaminen oli hämmentävää vaikkakin se oli pelkästään positiivista. Minusta oli mukava huomata miten ihmiset ihastuivat minun UKT-ideaani ja kuinka paljon sain positiivista palautetta. Heinäkuu suosi kelien puolesta toimintaani hevosten kanssa, kyseinen kesätyö ei olisi sateisena kesänä onnistunut näin loistavasti. Tämä kesätyö ei olisi myöskään onnistunut ilman vanhempieni apua kaluston siirtämisessä peräkärrillä sekä ”leirin” pystyttämisessä, erityisesti päivät joina piti vaihtua puistosta toiseen oli haastavia aikataulujen satuttamisessa. Haastetta asettivat myös kaikista helteisimmät päivät, kun oli yli 30 astetta lämmintä, työnteko oli rankkaa ja työpäivän jälkeen ei jaksanut tehdä enää yhtään mitään ja voimat olivat vähissä. Minun olisi pitänyt tauottaa päiviäni enemmän, mutta se ei suuresta ihmismäärästä riippuen kovinkaan hyvin onnistunut sillä koko ajan paikalla oli ihmisiä ja minä laitoin asiakkaat itseni edelle. Kesätyö antoi minulle rohkeutta ja varmuutta kohdata uusia ihmisiä, opin asioiden järjestelykykyä sekä lisäsi myös mediataitojani jonkin verran.

Kolomoselle oli helppo tulla uutena työntekijänä, minut otettiin ystävällisesti vastaan ja se oli minusta hyvä juttu että minulle oli järjestetty ns. kesätyökummi, jolta pystyi kysymään tarvittaessa mieltä askarruttavia asioita ja sai tukea. Perehdytys tapahtui minusta pikkuisen kiireellisesti joitain asioita olisi ollut hyvä puhua vielä tarkemmin/selkeämmin koska uutena kesätyöntekijänä asiat olivat uusia ja asioita ei edes itse osannut kysyä tai kyseenalaistaa. Koko Kolomosen porukan kanssa oli helppo ja rento työskennellä ja kaikki olivat minulle mukavia ja tsemppaavia.

Heinäkuun ”saldo” 1757 tilastoitua ”asiakasta” , myöskin tilastoimattomia on melko suuri joukko sillä kaikkia ei hulinassa millään kerennyt merkkaamaan joten yhteenvetona voin todeta että Unelmien kesätyö toi kaupunkiimme Savonlinnaan perheille yhdessä tekemistä ja viihtyvyyttä.

Jenni ja hevoset kiittää tästä upeasta kesästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.