perjantai 7. helmikuuta 2020

Ennakkotietoa Eurooppa-päivän etkoistaVuosittain järjestettävä Eurooppa-päivä pidetään etkot-ajatuksena jo edellisenä päivänä perjantaina 8.5.2020 jo perinteikkääksi muodostuneessa tapahtumapaikassa Olavinlinnassa Savonlinnassa.
Riitta Kärkkäinen ja hyvinvoinnin ratas
Eurooppa-päivänä 2019Vuoden 2020 teema on hyvinvoinnin lähteellä. Alustuksilla halutaan tarjota pohdintaa ihmisen kohtaamiseen ja traumoista kuntoutumiseen sekä luontoon, liikuntaan ja kulttuuriin hyvinvoinnin rakentajina. Tavoitteena on esittää hyvinvointi teeman alla osallistujille korkeatasoisia tuoreisiin tutkimuksiin tai teoksiin perustuvia alustuksia ja jakaa Asukasloikka Savonlinna -seuraava askel hankkeen soveltamia käytäntöjä, toimintaa ja tapahtumia teemojen ympärillä.Huikea alustajajoukko on saapumassa aihepiireistä alustamaan. Jo vahvistettuja esiintyjänimiä ovat mm. psykiatri terapeutti Anssi Leikola, joka puhuu aiheesta ”turvallinen vuorovaikutus ja yhteiskunta” ja väitöskirjaansa valmisteleva Taru Tähti, joka puolestaan valottaa alustuksellaan ”taidetta ja kulttuuria osana kokonaisvaltaista hyvinvointia”. Vesj´kansan viisausperinnön kantaja MMM Mirja ”Metsäkellijä” Nylander juontaa tilaisuuden ja avaa myös omaa teemaansa otsikolla ”Havuja! Maanläheisestä metsäsuomalaisesta viisausperinnöstä nykyelämän kohtuullistamiseen.”


Mukana menossa on tietenkin Asukasloikan hankeperhe, joka haluaa kiihkeästi tarinoida siitä, miten luonto, liikunta ja kulttuuri ovat nostaneet asukaslähtöistä elinvoimaa Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämiseen.


Avaamme ilmoittautumisen Eurooppa-päivän etkoille maalis-huhtikuussa, ruksi päivä kalenteriisi jo nyt! Päivästä tiedotetaan Asukasloikan Facebook sivuilla, Kolomosen uutiskirjeessä ja tässä blogissa.


Lisää tietoa antavat: Virpi / virpi.leskinen (at) kolomonen.fi ja Jonna/  jonna.hoppania (at) kolomonen.fi Kolomosen Asukasloikka Savonlinna -seuraava askel-hankkeesta  www.asukasloikka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.