keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Kevään kumppanuuspöytäkierros on nyt käynnistetty!

 Tällä hetkellä on kolme pöytää takana (Punkaharju, Sääminki ja Savonranta) ja kaks pöytää edessä; kaupunkikeskusta ja Kerimäki.

Aloitin työn tammikuun 18. päivänä ja hyppäsin suoraan syvään päähän, itse kumppanuuspöytien järjestämiseen ja koordinoimiseen. Jo viime syksynä kumppanuuspöydät järjestettiin ensimmäistä kertaa etänä Teamsin kautta. Tämän ohelle haluttiin osallisuuden lisäämiseksi myös tapaamisen striimaus Teamsin ulkopuolelle, jota ryhdyin työstämään.

Striimaaminen aiotaan toteuttaa myös syksyllä, vaikka kumppanuuspöydät pystyttäisiinkin silloin järjestämään kasvotusten. Näin saadaan tavoitettua ihmisiä heidän oman elämänsä puitteissa: esimerkiksi vuorotyöläiset, liikuntarajoitteiset, pitkien matkojen päässä asuvat tai monipaikkaiset asujat ja esimerkiksi sosiaalisista tilaisuuksista ahdistuvat henkilöt. Kumppanuuspöytiin osallistumiselle tai seuraamiselle matala osallistumiskynnys on avainkysymys, joka halutaan ottaa kaikessa toiminnassa huomioon.

 

Teams-kokousten striimaus on heti nostanut kumppanuuspöytien osallistujamäärää, mutta myös itse Teamsin osallistujamäärissä on ollut selkeää kasvua edelliseen pöytäkierrokseen verrattuna.

-        Punkaharjun Teamissä oli +6 osallistujaa, FB-livessä +19

-        Säämingin Teamsissä huimat +23 osallistujaa, FB-livessä +20

-        Savonrannan Teamsissä +15 osallistujaa, FB:ssä +10

 

Kaikissa kumppanuuspöydissä on kiitelty lähidemokratiamallin toimivuutta. Kiitokset ovat tulleet niin puheenjohtajien ja kaupungin edustajien, kuin kuntalaistenkin suusta.

Lähidemokratiatoiminnalle on tarvetta ja sen järjestämisessä onnistutaan. Malli on myös jatkuvasti kehitettävissä: aina kun tulee uusi idea tai lähestymistapa sen saa tehokkkaasti sovellettua käytäntöön ja parannettua kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia entisestään!


Kevätterveisin,

Meeri Larinen
Lähde vaikuttaa -hankekoordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.